Reklámra nem szoruló fajta, bár nem árt tisztázni egy-két dolgot, hiszen sok a félreértés. Az alapváltozat San Marzano egy üreges, száraz húsú, befőző és aszalásra való fajta. Frissen egy ízetlen, értékelhetetlen valami. Csak akkor neveljük, ha azt fel is fogjuk dolgozni. A San Marzano mostanra nem csupán egy paradicsomfajta, de egy egész fajtakör, rengeteg hagyományos és hibrid változattal, amit aztán a kereskedők és kertészek is nagyon gyakran összekevernek. A magyar vetőmagok között determinált (kis növekedésű) San Marzano is létezik, erről a csomagolás hátoldalán olvashatunk. Az általam kínált fajta az olaszországi alapváltozat, ami egy folytonnövő, 2 métert bőven meghaladó behemót, így karózni-kötözni szükséges. Autentikus, nagyon szép megjelenésű, bőtermő, és a fagyokig szedhető. Üreges, magszegény, enyhén kásás húsú. Nyersen ne is kóstolgassunk, csak passzírozás és felfőzés után adja ki valódi aromáját. Legalább egy évtizede termesztem, sosem csalódtunk még benne. A többi változattól eltérően ennél még nem találkoztam Kalcium-hiánnyal. Ajánlott fajta!
Amennyiben igényt tartana erre a fajtára, akkor jegyezze fel a 27-es sorszámot. Ha a lista összeállt, úgy kérem jelölje be a választott sorszámot/fajtákat az Igénylés leadása menüpont megfelelő mezőjében.
450Ft / csomag*
* Az ár tájékoztató jellegű. Minden magcsomag kb. 16-18 szem magot tartalmaz.